България, Румъния, Гърция и Сърбия договориха условия за преминаване през граничните

...
България, Румъния, Гърция и Сърбия договориха условия за преминаване през граничните
Коментари Харесай

Обмислят пътувания без карантина от 1 юли

България, Румъния, Гърция и Сърбия договориха  условия за прекосяване през граничните пунктове и образуване на пътуванията на фона на разискването на тематиката в Европа. 

Пътуванията до Гърция с туристическа цел, без да има потребност от карантина при влизане и връщане от страната, ще се разрешат от 15 юни, а за Сърбия още от 1 юни . Влизането в страните ще става след попълване на декларация с данни за влизащия , телефон за връзка и обявление на разнообразни условия: че не е инфектиран с ковид, не е под карантина, пътува на личен риск и е осведомен с рестриктивните мерки поради ковид в страната хазаин. Съдържанието на декларациите се прецизира.  

Междувременно 11 външни министри от Европейски Съюз (включително и българският) разискаха намаляване на рестриктивните ограничения и отварянето на границите, с концепцията до края на месеца да има изясненост, ще можем ли да пътуваме из Европа през лятото. 

По самодейност на немският министър на външните работи Хайко Маас първите дипломати на Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Малта, Португалия, Словения и Хърватия се схванаха да работят за общоевропейски метод и за възобновяване на свободното придвижване на хора, без обаче да се прави компромис със здравето на хората.  Испания да вземем за пример, която е мощно подвластна от туризма, желае да отвори границите си за гости към края на юни , когато блокадата поради ковид там бъде напълно анулирана. Стъпката е нужен подтик за разорения туристически бранш както в Испания, по този начин и в множеството южни европейски страни.  

 
Българският туризъм си плаче за карантина
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР